A varrás gyakorlati enciklopédiája – könyvajánló

0 Comments

Mostanában nem jelentkeztem új könyvekkel. De az a helyzet, hogy a régi varrodámat pakolgattam a napokban, így aztán valami csoda folytán 🙂 megint a kezembe akadt két könyv. Ez az egyik.

Gyönyörű! Nem csak azért mondom, mert anno a szüleimtől kaptam ajándékba….

A könyv 2000-ben, a Glória Kiadó gondozásában jelent meg. Szerzője: Dorothy Wood. Varrott gerinc, keménytáblás, 255 oldal.

Kezdő varróként szakmailag tökéletes, nagyon sokat lehet belőle tanulni!

A varrás gyakorlati enciklopédiája 3

Ahogy látszik is a tartalomjegyzékből, nem csak szigorúan vett varrás van benne. A hímzést is egyfajta kézi varrásnak tekintve, abba is jócskán belemerül a szerző. De van még szalaghímzés, varrott csipke, steppelés, aplikálás…..

Megismerhetjük az anyagok fajtáit, azok tulajdonságaival együtt.

A fejezetek mindegyikében széleskörű alapismeretekkel leszünk gazdagabbak! Ebben nem kevesebb, mint 1000 kép segít! A képek nyomdász szemmel is jók, érthetőek, a leírások egyértelműek. 🙂

Kicsit körülnéztem a neten. A Bookline és az Antikvárium.hu oldalakon előjegyeztethető, amennyiben könyv formájában szeretnéd megszerezni. Mivel elég régi könyv, talán még a könyvtár is szóba jöhet, illetve a hagyományos antikvárium könyvesboltok. De ha megelégszel az online változattal, akkor talán kis keresgéléssel ráakadhatsz legálisan letölthető változatra is. 🙂  ( https://www.scribd.com/document/212617678/A-varras-gyakorlati-enciklopediaja-Dorothy-Wood )

Ízelítőnek pár oldal:

This slideshow requires JavaScript.

A végén még tárgymutató is van, megkönnyítve ezzel az eligazodást.

A varrás gyakorlati enciklopédiája 9

Köszönöm, ha megosztod! 🙂

Nem szeretnél lemaradni a megjelenő bejegyzésekről? A képernyő jobb oldalán jelentkezz a blog követésére!

Categories:

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)