Nézzük, milyen varrógép fajták vannak…

0 2 Comments

Természetesen sok fajtája van a gépeknek. Otthoni használatra, egy család szükségleteinek ellátására egy úgynevezett háztartási varrógép teljesen elegendő.

háztartási varrógép

Ez a fajta gép alap esetben tud előre-hátra varrni. Lehet állítani rajt az öltés típusát. A tű oldal irányban is el tud mozdulni, így az anyagszélek szegéséhez cikk-cakk öltéseket is lehet alkalmazni.  A gép típusától függően egyszerűbb, vagy akár bonyolultabb gomblyukak , illetve egyéb minták is készíthetőek ezekkel.
Nem sorolnám fel a fajtákat, márkákat, ez itt nem a reklám helye…. 🙂

Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, hogy mi fér bele. Érdemes körülnézni, akár szakboltokban, akár itt a neten, hogy milyen lehetőségek vannak. Nem biztos, hogy a drágább többet tud, vagy hogy érdemes beruházni rá, ha úgysem használjuk ki a lehetőségeit. Talán az olcsóbb is elég.

tisztázó varrógép

Ha rugalmas anyagokat is szeretnénk varrni, akkor szükségünk lehet egy többszálas tisztázóra. Általában 4 szálas, de ha úgy adódik, akkor a gépet lehet 3 szál befűzésével is használni. Ha 4 szállal varrunk, akkor elszegi az anyagot, és össze is varrja. Ha 3 szálat fűzünk be, akkor csak elszegi az anyag szélét. ( Mindig a bal oldali tű az, amit ebben az esetben nem használunk! ) Ezek a gépek is állíthatóak. A tipikus szegő öltés nem változtatható, az a 4 szál/szegés kombinációjából adódik. Viszont az öltés sűrűsége, és a tűk leütésének oldalirányú elmozdulása igen.  Így különböző szélességű és sűrűségű szegésformát hozhatunk létre.

 

A teljesség igénye nélkül meg kell még említeni a fedőző gépeket, a bőrvarró, a fehérnemű varrására specializált, vagy a gomblyukvarró gépeket. Ezeket ipari változatban használják, háztartásban, hobbi szinten erre nincs szükség.

Köszönöm, ha tetszett, és megosztod! 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni a megjelenő bejegyzésekről, akkor a képernyő jobb oldalán kövesd a blogot!

Categories:

2 thoughts on “Nézzük, milyen varrógép fajták vannak…”

  1. Südyne Csarnai Éva szerint:

    Szeretem az oldalon adott jó tanácsokat, szívesen látnék ajanlast 4 szalasrol, hol lehet minél olcsóbbat, de minőségi gépet venni!!! További jó munkát!!! Köszi

    1. admin szerint:

      Köszönöm! Gép értékesítéssel nem foglalkozom. Ha az segítség, akkor a sajátomat a https://varrogepcentrum.hu/ cégnél vettem, és 15 éve semmi gond vele! Náluk érdemes kürülnézni!

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)