Nézzük, milyen varrógép fajták vannak…

0 Comments

Természetesen sok fajtája van a gépeknek. Otthoni használatra, egy család szükségleteinek ellátására egy úgynevezett háztartási varrógép teljesen elegendő.

háztartási varrógép

Ez a fajta gép alap esetben tud előre-hátra varrni. Lehet állítani rajt az öltés típusát. A tű oldal irányban is el tud mozdulni, így az anyagszélek szegéséhez cikk-cakk öltéseket is lehet alkalmazni.  A gép típusától függően egyszerűbb, vagy akár bonyolultabb gomblyukak , illetve egyéb minták is készíthetőek ezekkel.
Nem sorolnám fel a fajtákat, márkákat, ez itt nem a reklám helye…. 🙂

Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, hogy mi fér bele. Érdemes körülnézni, akár szakboltokban, akár itt a neten, hogy milyen lehetőségek vannak. Nem biztos, hogy a drágább többet tud, vagy hogy érdemes beruházni rá, ha úgysem használjuk ki a lehetőségeit. Talán az olcsóbb is elég.

tisztázó varrógép

 

Ha rugalmas anyagokat is szeretnénk varrni, akkor szükségünk lehet egy többszálas tisztázóra. Általában 4 szálas, de ha úgy adódik, lehet 3 szál befűzésével is használni. Ezek is állíthatóak. A tipikus szegő öltés nem változtatható, az a 4 szál/szegés kombinációjából adódik. Viszont az öltés sűrűsége, és a tűk leütésének oldalirányú elmozdulása igen.  Így különböző szélességű és sűrűségű szegésformát hozhatunk létre.

 

 

A teljesség igénye nélkül meg kell még említeni a fedőző gépeket, a bőrvarró, a fehérnemű varrására specializált, vagy a gomblyukvarró gépeket. Ezeket ipari változatban használják, háztartásban, hobbi szinten erre nincs szükség.

Köszönöm, ha tetszett, és megosztod! 🙂
Categories:

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)