Gépi gomblyuk varrás

0 Comments

Gépi gomblyuk… Néha elkerülhetetlen, hogy gomblyukat kelljen varrnunk valamire…. Akár géppel is.

Nézzük lépésről lépésre.

gépi gomblyuk varrás 4

Adott egy anyag, egy megfelelő méretű gomb, valamint a gépemhez tartozó gomblyukvarró talp. Ez a talp a varrógépek függvényében eltérő lehet. Annyit tudok segíteni, hogy az enyémet megmutatom. Ennek alapján talán már a sajátoddal is könnyebben boldogulsz. 🙂

Mindenek előtt szappannal bejelöltem a leendő gomblyuk helyét. A két vonal találkozásánál kell majd leböknöm a tűt.

A következő képen jól látszik, hogy a talp végében van egy retesz, ahova az aktuális gombot bele kell helyezni. Ez alapján tudja a gép “beméretezni”, hogy mekkora részt kell kivarrnia. Ebben segít az a kis “push” feliratú kar is ( a korábbi képeken jól látszik), amit a nyílnak megfelelően le kell húzni.

gomblyukvarró talp 4

Ha megvagyunk a beállítással, akkor jöhet a varrás. Figyelj arra, hogy akár manuális, akár digitális a géped, a kezelő szerveket át kell állítanod a gomblyukvarrásnak megfelelően!

Ahogy a videón jól látszott, a gép mindkét végén elreteszeli a gomblyukat.

Miután a szálakat levágtuk, óvatosan fel kell nyitni a gomblyukvágóval a két oldal közti rést. Vigyázva, hogy a gomblyuk végeinél lévő reteszeket ne sértsük meg, mert akkor nagyon hamar felbomlik a gomblyuk.

gépi gomblyuk 2

Hasznos volt a cikk? Ha igen, oszd meg az érdeklődő barátaiddal! Köszönöm!

Ha a jövőben Te is értesülni szeretnél a legfrissebb megjelenő bejegyzéseimről, akkor a képernyő jobb oldalán jelentkezz a blog követésére! Ne feledd! Mostantól nyerhetsz is vele!




Categories:

1 thought on “Gépi gomblyuk varrás”

  1. Ági szerint:

    A ruhák varrásánál talán ez a legnagyobb pontosságot igénylő faladat.

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)