Pólófonal készítés házilag – egy lehetséges változat

0 3 Comments

Pólófonal… Az igazat megvallva, ez a téma már nagyon régen foglalkoztat! 🙂

Így hát nekiláttam, és megcsináltam a magam változatát…. Persze ma már sok helyen lehet ilyet kapni, sőt komplett könyvet is mintákkal. De ez most egy olyan volt, amit ki akartam próbálni! 🙂

Nagyon macera! 😀  Viszont van több előnye is…

 • Ha tényleg használt pólóból csinálod, akkor elég olcsón meg lehet úszni, hiszen tulajdonképpen kidobandó ruhákat “újrahasznosítasz”. 🙂
 • Ha új anyagot veszel, akkor pedig a saját elképzelésed szerint variálhatod a színeket. Akár rövid darabokat is összetoldhatsz. Csak türelem kérdése. 🙂
 • Vastagabb termo anyagból is elkészítheted.

Ha figyeled a blogomat, vagy ha már amúgy is varrsz, akkor semmi új nem lesz az elkészítésben. De a kezdők kedvéért azért gyorsan szaladjunk végig képekben, hogy hogyan is készült ez a kis gombolyag.

pólófonal készítés 1

Én úgy vettem az anyagot. Hasonló karakterű, két egymáshoz színben harmonizáló rugalmas pamut anyag. Direkt játszani akartam a színekkel.

45 fokos szögben, mindkét anyagot csíkokra szabtam. Vághattam volna szálirányban is, de én még nyúlósabbat szerettem volna.

Ferdepánt. Ahogy már többször szó volt róla, a kép alapján egymáshoz toldottam a csíkokat.

Aztán már csak varrogatni kellett. Meg persze lecsipkedni a cérnákat, elegyengetni a varrásszélességből eredő felesleges “csücsköket”.

pólófonal készítés 12

Miután minden felesleget levágtam, egy kicsit elrendezgettem, és megnyújtottam, ez a pólófonal most ilyen lett. 🙂

pólófonal készítés 13

Amikor feltekertem, kicsit eligazgattam , és feszesen gombolyítottam, hogy egy picit igazodjon az anyag. De nagyon ennek nincs jelentősége, mert a további használat során úgyis majd rugalmasan igazodik.

Ne kérdezzétek mi lesz belőle! 🙂 Mondjuk úgy, hogy még nem döntöttem el. Sőt azt sem, hogy horgoljam, vagy kössem inkább ….. de ígérem, ha valami készül belőle, azt mindenképp megmutatom!

Ja, majdnem elfelejtettem! Fél-fél méter pamutot, kb. 2,5 cm széle csíkokra szabtam fel. Lazán mérve kb. 63 m fonal lett. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég….

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg mással is, akit érdekelhet! Köszönöm!

Nem szeretnél lemaradni a friss bejegyzésekről? A képernyő jobb oldalán a jelentkezz a blog követésére! 🙂
Categories:

3 thoughts on “Pólófonal készítés házilag – egy lehetséges változat”

 1. Ákosné Felszeghy szerint:

  Most lett kész a táskám kötött része. Olcsó dzsörzéből , ráadásul színátmenetsből vágtam 2 cm-s csíkokat . Géppel varrni nem ment, ezért kézzel öltöttem össze. Aztán jól meghúztam, szépen bepöndörödött , úgy gombolyítottam föl. Időigényes, de nagyon jó tartású táskatest készült kötve, 5,5-ös tűvel. Nem igényel más merevítést.

  1. admin szerint:

   Ügyes! 🙂

 2. Anna Magyar Csiáné szerint:

  Tetszik ez a pólófonal-ötlet! Úgyis rengeteg gyerek és felnőtt póló van, amit már nem használunk. Jobb újat varázsolni belőle, mint kidobni!

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)