Rolni gomblyuk

0 Comments

Tegnap megmutattam, hogy tudsz magadnak rolnit készíteni. Arról is volt szó, hogy ezt a kis pántot több dologra szoktuk használni.
Nézzünk most egyet közülük…

Felhasználva a tegnap megvarrt sárga rolnit, csináltam egy kis makettet, amin láthatod, hogy milyen egyszerű egy gomblyukat megvarrni a pánt segítségével.

Ez most egy farmer anyag, szép nagy, robusztus, hogy jól látható legyen. 🙂

Eső lépésként az elkészült pántot felvágtam egyenlő darabokra, és gombostűvel rögzítettem az anyag szín oldalán. A gomb méretét figyelembe véve vágtam a hosszúságot, és szintén ehhez mérten tettem egymástól megfelelő távolságra a leendő gomblyuk “lábait”.

rolni gomblyuk készítése

Ezután színt színnel szembe fordítva ráhelyeztem a másik darab anyagot. Ruha varrás során ez az alátéted, szegőpántod lesz.

Aztán már csak végig kell varrni,….

rolni gomblyuk készítése

…. és színére fordítani. 🙂

rolni gomblyuk

Emlékszel a stircelésre?  Ez is az, csak a két anyagréteg közé befogatjuk a pánt végeit. Így a kifordítás után a rolni vágott vége a két felület közé, zárt helyre kerül.

Ugye ez sem volt bonyolult?

Ha tetszett, örülök, ha megosztod! 🙂

Szeretnél értesülni a megjelenő új bejegyzésekről? A képernyő jobb oldalán találod a “Kövesd a Blogot” mezőt. Ott tudsz jelentkezni. Ne feledd, mostantól nyerhetsz is vele! 🙂

 

Categories:

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)