Gumiszalag

0 Comments

Gzmiszalag.  🙂 A képen látható pár példa. 🙂 Tényleg csak egy-két fajta, amiket itthon találtam….

A kereskedelemben ennél sokkal több változat létezik. … Gumiszalag, gumizsinór, gumicérna, gumipertli, plüssgumi, fodros gumi, kalap gumi, csőgumi, fehérnemű gumi, szilikon gumi, csipkés gumi, gomblyukas gumi…. 🙂 Van pár variáció. Nem sok szó esik róluk, valahogy olyan egyértelmű, hogy a ruhákhoz használunk gumit is.

gumik

Azon túl, hogy milyen termékhez, vagy ruhához van szükséged gumira, felhasználás szempontjából talán két nagyon lényeges különbség van.

  • Vagy gumiházat készítesz ( akár egy, akár több sorosat ),
  • vagy be kell varrnod a gumit fixen egy adott helyre.

Technikailag könnyebb megoldani a gumiház készítését. Pár dologra kell figyelned:

  • A választott gumihoz képest elég széles legyen a varratok távolsága. Ha túl szűk a gumiház, akkor nem fekszik ki szépen a gumi benne, hanem meg fog pöndörödni!
  • Legyen egy rés, amin be tudod fűzni a gumiszalagot, és később, ha elhasználódik, cserélni is tudod!
  • Amikor összevarrod a gumik végét, legalább 1,5-2 cm átfedéssel, laposan varrd meg. Így nem lesz olyan zavaró a viselet során, és tartósabb is a varrat.

A gumiház sok esetben pont azért praktikusabb, mert lehet cserélni bent a gumit. Megnyúlik a használat során, vagy a kistestvér megörökli a nagytól, és azért kell szorosabb. 🙂

4 féle gumiház

Amikor fixre be kell varrnod a gumit, az már egy kicsit bonyolultabb művelet lehet. Nem mennék bele most a részletekbe, hiszen ez nagyban függ a ruhától, és a használt gumitól. Lássuk be, nem mindegy, hogy egy deréköv széles gumiszalagját kell levarrni, vagy egy melltartóra gumifodrot felvarrni. Ha a jövőben lesz ilyen bejegyzés, vagy kérés ezzel kapcsolatban, akkor ígérem, majd részletezzük a témát. 🙂

Egy dolog viszont lényeges! A fixre bevarrt gumik esetén mindig előre kell tudnod a méretet. Számolnod kell azzal, hogy a viselet során mekkora távolságot kell a guminak befogni, és mennyire kell nyúlnia, illetve szorosnak lennie. 🙂 Ezt később bontás nélkül nem tudod változtatni!

Bármi kérdésed van, kérlek, keress bátran!

Ha vásárolni szeretnél, nálam is megteheted! Kattints a képre! 🙂

Bordázott gumi 5 mm

Köszönöm, ha tetszik, és megosztod!

Ha szeretnél értesítést kapni a frissen megjelenő bejegyzésekről, akkor a képernyő jobb oldalán jelentkezz a blog követésére! 🙂


Categories:

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)