Anyagvásárlás

0 Comments

Régen, … amikor még nem volt gyakorlatom ebben, nagyon sokat bosszankodtam utána… Igen, persze, az anyagvásárlásról beszélek…. Ha jól akarod csinálni, akkor figyelj! Figyelj a részletekre!

Szóval, …. az valahogy úgy kezdődik, hogy még véletlen sincs a környék egyetlen butikjában sem PONT OLYAN ruha, mint amiről álmodtál! … Aztán felébredsz egy reggel, és jön az isteni szikra, hogy nem is kell Neked egyetlen fránya butik sem, majd veszel anyagot, és megvarratod! Na igen. Innen indulnak a bonyodalmak!

Hajrá, irány a legközelebbi méteráru bolt!

Méteráru

Tótágas Kreatív Hobbi és Foltvarró Bolt

Több variációs történet….
Konkrét elképzelésed van, értesz hozzá, tudod mit keresel, és azt is, hogy mennyit. Tisztában vagy a szükséges kellékekkel, így ha szerencséd van hamar, akár az első boltban összeáll a kép. Lezongorázod az egészet, már „csak” varrni kell. 🙂

Ha viszont nem így van, akkor javasolnék valamit… Az első utad a méteráru boltba vezessen! Nézelődj! Tapogass! Kérdezz! Jegyzetelj! Fényképezz! Modern kor vívmánya, hogy fényképekben jegyzetelünk az okostelefonunkon! Nagyon hasznos tud lenni! Ne foglalkozz vele, hogy mit szólnak, a lényeg, hogy minél több infot szerezz! Próbáld a markoddal jól összeszorítani az anyagot! Gyűrődik? Vagy ha a bőrödhöz ér, nem bök? Ezek olyan sokad-rangú kérdésnek tűnnek, talán eszedbe sem jutna elsőre, de ha majd viselned kell, már nagyon is fontos lesz!
Ha tetszik egy anyag, kérd meg az eladót, hogy adja oda, és vidd az ajtó vagy ablak közelébe! Hidd el, az üzlet megvilágításában soha nem olyan a színe, mint természetes fénynél! Még valami. Jobb üzletekben mindig van egy tükör. Jó esetben pont az előbb leírtak miatt az ajtó  közelében. Görgess le egy kicsit a végből, és tartsd magad elé, az arcodhoz.
Mit látsz? El tudod magadon képzelni??? Közhelynek számít, de… Jól áll neked???

Persze ízlések, és pofonok, és néha nagyon nehezen döntjük ezt el egy barátnő nélkül…. Néha kell, hogy valaki rábólintson. Őszintén szólva, ritka az, amikor nem kell…. Pl belegyönyörödtél a narancssárgának egy árnyalatába, mert az utolsó randin látott naplementére emlékeztet…. megálmodtad a ruhát,… magad elé fogod az anyagot, és jön a barátnő, aki kijózanít, hogy az a fazon, abban a színben pocsékul fest! Tiéd a döntés joga, hiszel neki, vagy csakazértis narancssárga!
Szóval, ha arra adod a fejed, hogy varratod a ruhát, akkor nagyon fontos, hogy szerezz elég információt! Azt javaslom, hogy a saját érdekedben ne hagyd ki ezt a lépést! Később majd te is belátod, hogy miért mondom ezt.
Ok. Irány a varrónő! Hm. Van varrónőd? A legjobb, ha valaki ajánlotta, vagy legalább képekben meg tudod nézni a munkáit. De az első találkozás mindenképp lutri. És lehet, hogy több első találkozás lesz, mire megtalálod azt a szakembert, akinél kikötsz. A varrónő státusz bizalmi állás. Hiszen megmér, hozzád ér, javasol dolgokat, a munkájával segít neked, hogy elégedetten távozz. Ez másképp nem megy, csak ha van bizalom, és szimpátia.
Na jó. Tele vagy tervekkel, elképzelésekkel, most már információkkal is. Mehetsz a varrónőhöz!

Köszönöm, ha megosztod! 🙂

Ha pedig szeretnél értesülni a megjelenő új bejegyzésekről, akkor a képernyő jobb oldalán jelentkezz a blog követésére!

Köszönet a képekért a http://www.totagas.com/ üzletnek! 

 

Categories:

Köszönöm, ha elmondod, amit gondolsz! :)